Categories

Austrian Alps House Design

Haus Ruscher4 green

Local studio OLKRÜF designed and built this childlike house hold within the mountains of western Austria, with grassland closing abruptly at its boxy partitions.

Haus Ruscher5 green

The extremely straightforward appearance and basic materials reflects the utter simplicity of its fairytale location within the sloping meadows in the Kanisfluh mountain.

Haus Ruscher2 green

The architect’s brief included a compact house for any compact family, yet with adequate space for guests along with a sauna (the smaller building).

Haus Ruscher11 green

Unlike several houses with such an uncompromising exterior, the design proceeds in the perfectly consistent way within your home too.

Haus Ruscher1 green

You enter the reduced ceiling home, but over and above it, the living room includes a raised ceiling that opens upwards about the view.

Haus Ruscher6 green

The simple kitchen is accessed right within the back within the building, and beyond it, certainly one of about three living room windows may be seen at that level.

Haus Ruscher12 green

Once the kitchen is entered, without having more ado, stairs lead as long as both bedrooms for parents and children.

The heart in your house is cosy and warm with wood lining the floor.

Haus Ruscher14 green

Beyond the kitchen, windows on three sides bring an abundance of light on the living room.

Haus Ruscher8 green

A raised ceiling along heading towards junction between the living room as well as the kitchen exposes the thermal mass on the sandblasted soft concrete floor floor floor to store warmth with the sun.

Haus Ruscher15 green

Placed for several low ceiling in the kitchen, the children’s bedroom is double height to allow for bunk beds.

The parents’ room is at the superior in the stairs, and (not shown around the landing below) half way down the stairs stands out as the doorway towards children’s bedroom is entered.

Haus Ruscher9 green

Shown unfurnished, the bedrooms are entirely lined in wood, for further cosy protection against the aspects.

Haus Ruscher13 green

Viewed from the landing outside the childrens bedroom, you are able to see most in the unusual construction with thick, poured-in-place concrete partitions.

Haus Ruscher10 green

In an experimental move initial subjected to testing on the smaller guesthouse/sauna building, the thick exterior wall on the building was constructed from one continuous piece of poured concrete the entire height on the structure.

Haus Ruscher3 green

Where the interior walls were continued from roof to ground, they too were cast straight through multiple stages in an individual piece, then the floors were hung afterwards from the concrete walls, by drilling metal in for the triple height concluded wall.

Haus Ruscher7 green

The result was extraordinary thermal mass, bringing stable warmth in the winter months along with a consistent cooling more than the hot the hot months.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *