Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat designed by VW+BS  was created for an extended family members of several generations from South East Asia that travel to London frequently for perform and play.

At any offered time, there could be two total families staying there for two weeks or just two grownups there for two days, so it was important that the home accommodate as a lot of functions as possible but be easy in design.

The Kensington Street flat was divided up with an awkward layout and dark bedrooms and bathrooms. VW+BS came in to carry the property back to life and they did with warm woods, clean white walls, and clever concepts.

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

The open, double height residing location offers various functions, like becoming the residing space, dining space, and kitchen. Immediately above the kitchen is a mezzanine level that homes a bedroom and a study that seems to be out into the open room.

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

For privacy, a translucent polycarbonate folding display was employed to block off the bedroom/examine when someone is staying there.

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

A large wooden door pivots open to reveal the pathway to the personal quarters.

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Three massive arched windows appear out onto the London streets while supplying a lot of light for the area.

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

The bedrooms are positioned in direction of the back but they nevertheless get plenty of light by way of the smaller windows.

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

A smaller sized folding screen is situated at the back of the mezzanine spot for extra privacy.

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Central London Flat by VW+BS in architecture Category

Photographs by Michael Franke.