Categories

Chongqing Greenland Clubhouse Design by PURE Design

cc_280313_02

PURE Design have completed the Chongqing Greenland Clubhouse in Chongqing, China. The Chongqing Greenland Clubhouse is located halfway up the south facet in the mountain in Hong’en Temple Forest Park, Chongqing, dealing with the Jialing River. It is among twenty-three commercial buildings, initially employed as being an absolute estate revenue centre for that Greenland Bund Center project.

Designed as being a medium for dialogue concerning the river and mountain, the spatial encounter from your creating displays the special qualities on the dynamic terrain.

Due towards one story height big difference between the mountainside entrance and also the terrace overlooking the river, the building is composed of two surfaces. The second level consists in the principle entrance, and is particularly primarily utilized because property exhibition space, containing multimedia presentations plus a river search experience. The 1st floor functions as being a product sales centre, containing models with the properties and sales spaces. It is likewise connected on the model residences.

In consideration of architecture, the model of most important level is conceived from the glass box, pristine and sturdy. On the next level, the side facing the mountain utilizes stretched triangular shapes to set-up an undulating contour line, echoing the silhouette in the mountains.

Additionally, the weighty gray color on the external zinc cladding integrates the architecture though using the city. In contrast, the area facing the river is tranquil and lithe, reminiscent with the crystal case; its translucency presents very little disturbance towards river scenery while allowing a whole view on the river belonging towards the inside in the building.

On this basis, visitors is contributed using a winding path containing seven diverse activities from your 2nd floor entrance to the initial floor terrace. Let just about every man experience the beauty with the medium between the website and its surroundings, composed of the infinity pool, river, triangular form, courtyard, and crystal case.

Project: Chongqing Greenland Clubhouse
Location: Chongqing, China
Area: 1100m2
Design Firm: PURE Design LLC.
Structural Engineer: Shanghai Baoye Construction Group Corp.
Landscape Design: Collective Landscape Design LLC.
Interior Design: MoHen Design International
Photography: Shu He.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *