Categories

Dental Clinic Design by Paulo Merlini

jm_270213_07

Architectural photographer Joao Morgado has sent us images within the Dental Clinic in Oporto, Portugal made by Paulo Merlini.

The uncommon form, narrowness, vertical amplitude around the space along while using two big glass facades positioned about the leading and back facade identified mainly the organization within the spaces.

jm_270213_01

The reception and waiting place it’s characterized using the big whitened container that floats in the air participating in while using the vertical amplitude in the space. The interior from the box minimizes the concept of staying underneath a roof, offering an individual a acquainted sensation of comfort, and assisting to calm decrease before the cure. From the “roof” a series of lamps float in the air, filling the space with light.

The floating box ceases the excessive light and consequent heat, returning from the primary facade by the finish from the day, on one another hands her big mass pushes the remainder while using the working spaces towards the back facade. This receives a fantastic sky light, with the ideal conditions for working.

jm_270213_06

Under the stair a mirror wall produces the illusion of your broadest space solving the narrowing sensation that one could really feel on entering the room.

A quite slender and elegant stair guides us to some resting/waiting room around the upper ground. Where we could discover a window put at ft level, this creates a solid visual relation with the ground floor letting us use a glance heading towards lamps from above.

From the entrance mindset the window is really a vital element, because the device leads the eyes with the observer right into a diagonal position. This movement in the head reinforces the fact that the box ceiling, and on another hand brakes with the enclosure with the box giving the consumer the real opinion with the all space.

jm_270213_12

On the stomatology room the consumer is placed facing a vegetation curtain. The thought is always to produce a distraction according to the movement with the leaves so how the patient can concentrate on another thing technique treatment itself, hopefully diminishing any unpleasant sensation due to it.

jm_270213_10

Designer: Paulo Merlini

Photo credits: Joao Morgado – Architecture Photography

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *