Categories

E Conway Residence Design by Studio One Architecture

E Conway Residence by Studio One Architecture

The existing home is located on a narrow corner lot along a major road in an affluent suburban neighborhood. The primary purpose for the addition was to solve a dangerous existing pedestrian and vehicular egress issue as well as to control entry access to the property.

The existing home and tight setbacks restricted buildable area to just 0.07 acres. Despite the minimal land available, the site was reconfigured to add a new garage, in-law suite, swimming pool, lanai, and outdoor dining area along with renovating the existing main level, providing a new kitchen, gathering room, and support spaces.

Project Data :
Architects : Studio One Architecture
Location: Sandy Springs, Georgia
Dates: 2009-2010
Project Scope: 2,000 square feet addition 950 square feet renovation
Lot Area: 0.44 acres
Structural Eng: Quinn & Associates, PE

Residential Project Studio One Architecture

E Conway Residence Kitchen Interior

E Conway Residence Patio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *