Categories

Herma Parking Building Design by JOHO Architecture

JOHO Architecture | Herma Parking Building

Parking great deal either frankly reveals itself that they are a parking great deal which has no consideration for layout or surroundings, or disguises becoming a financial service. However, both scenarios aren’t welcomed inside a city and ruin the city landscape.

Development districts of New Downtown in Korea which have been completely full of gigantic property goods only emphasize the legal utmost ground location relative amount. The city identity is represented by your wall-covering signals not the environment of space nor void.

The massive box lumps clutter the city with all the logic of capitalism that may be made of investment, lease and presale, instead technique respective regional traits. This challenge designed to improve the urban landscape because of a proposition while while while while in the certain symbolically supposed icon over a waterless city.

JOHO Architecture | Herma Parking Building

Parking number development in Korea
In Korea for your development inside a meaningful town, developers parcel out the land in plenty according towards usage for example a home dependent company area plus a residence area, dependent inside the Building codes. Parking lot zone also becomes placed in major site following the firm and residence area zoning plan.

A plot for any parking lot could be planned with cheaper land price and eased ordinances than an enterprise area. However, it’s a restriction which the advertisement facility-to-parking facility ratio must be a couple of to eight. After all, deriving the land price tag and development cost with very 20% private area stands out as the poor reality of Parking lot construction in Korea.

This substandard business price causes the parking houses to become built which has no pattern issues for lower construction price. Furthermore, a vicious circle of steadily deteriorating around urban environment proceeds because belonging for your box-shaped boring parking buildings. The Herma parking creating was started from a fundamental consideration of current parking a large amount in Korea.

JOHO Architecture | Herma Parking Building

JOHO Architecture | Herma Parking Building

– Maximizing the possibility commercial employs inside land
– Maximization of lawful commercial area, the potential for using top terrace
– Composition about the parking ramp and also the visitors brand
– Increasing the architectural value by way of front-skin color design

A parking lot that doesn’t appear for being 1
In order to overcome a realistic limitation of an typical parking building, a fresh design which could raise the value of commercial facilities, which includes maximizing the commercial area using the 1st ground and reforming the front landscaping area towards the terrace, was needed.

Through purchasing a design that presents emphasis on commercial facilities instead of parking space, the value using the building and also the land itself can rise. In other words, through an art gallery-like parking building the owner could find the attractive and high rental condition on the commercial building.

JOHO Architecture | Herma Parking Building

JOHO Architecture | Herma Parking Building

Material Composition
1. Polycarbonate solar solar solar panel THK 16T (Violate IR + UV Coating)
2. Stainless panel THK 1.5T (laser cutting + polishing finish)
3. Perforated Aluminium panel THK 1.5T + Powder coating (Silver colour)
4. Steel stairs + Powder coating (N2 color)
your five. Triangle form 40 x 40 galvanized pipe mode (10 types: 60-150 degree)
six. Triangle shape Aluminium sheet (10 types: 60 – 150 degree)
7. Reinforced Concrete Structure (exposed concrete finish)
eight. Sign graphic + Emulsion Paint (N1 color)

JOHO Architecture | Herma Parking Building

Economics of filling and emptying
Owing towards limit of business program labeled ‘parking lot’ the construction cost also had a great deal of business restrictions compared with other common buildings. For the economical construction the primary structure was decided using the strengthened concrete having been economical about the construction viewpoint at that time, while for reducing the earthwork the basement was minimized and constructed with all the approach to receptive-cut.

Like this the concrete level is made of probably the most economical manner to fill the land. It stands out as the volume to enable the ideal parking availablility of cars inside floor area ratio by enabling the most commercial area within the construction cost which carries a suitable level. The mass filled up similar to this was established based about the exhaustive economy.

JOHO Architecture | Herma Parking Building

JOHO Architecture | Herma Parking Building

Janus-like polycarbonate cladding
The front element facing the river is usually a triangular unit, that’s made up with 10 diverse angles from 60 degrees around 150 degrees and reflects the scenes of lighting and city while using total products of over 80. Contrarily the back working surface area of commercial area was finished which includes a flat surface.

While the elevation aircraft toward the river was intended to express the pace of city by wrinkled image, the flat surface located while in the western side directly jobs the image toward Bojeong-dong cafe alley.

JOHO Architecture | Herma Parking Building

The polycarbonate used in this kind of a project has 5 layers. The outside element was covered with violet color, plus the inner portion with white color. Additionally the external portion was made with IR Coating and Coating surface treatment, which exerted this type of feeling because the reflective surface of glass or metal dependant upon the angle of light.

In the morning with all the sun rising, it obtains straight ray in in whose color of outer cover minutely appears for being white, and at noon indirect a whose color purely violet. In the afternoon with all the sun setting, it reflects the night glow and becomes for being golden, while in the evening it reflects the inner lighting and external neon hint and directs unusual scenes.

The skin color sensitively changes while using the external light condition. The south-eastern design of starting element composed of polished stain-free.

Design of not stainable beginning component as being a Metaphor
Another attribute of land is really a stage the fact that four surfaces are independently opened without having facing several buildings. According to such traits of land, the composition of elevation aircraft was made to direct several images at every single vanishing point.

The beginning part composed of stain-free structure is made of respectively different form and design at each vanishing point, whose design of automobile grill was applied inspired from your characteristics of this building’s like a facility for cars.

As such an opening part is differently open on each floor and elevation plane the healthy air flow is available, also it properly jobs inside, caused by being cut incorrect from the external part it had been developed so as to not ever recognize from outside the belief that this building is a parking lot.

JOHO Architecture | Herma Parking Building

Combination of particular person objects

The characteristics of exterior design exist in the panel with respectively different sizes individually mixed above all. As known from the layout of elevation plane with various expressions the polycarbonate panels employed for 635 units of outer insures are all different within their sizes.

Each panel takes a different approach in dimension while using spacing of several centimeters, which was cut and carried in the factory one by one. The maximum length of time of panel is twelve meters long, by reason of the ideal specification of container box when imported. Each opening part is lower than 12 meters wide, which divides the polycarbonate panel and translates into respectively different elevation plane factors. It is coupled with respectively different sizes of panel and stainless steel patterns.

Process of fabrication of STS body and design
– Exterior and interior views of stainless frame and pattern detail

Economical construction of 935 Stainless pattern units
The frames made with zinc-galvanized pipes, not just enjoy a factor of building an exterior cladding form, but additionally is connected while using the point of parametric transform of stainless opening part pattern. In other words, the principle for stainless diamond-shaped pattern to become deformed is set in conjunction with the common of location of vertical angle pipe playing a part of structural node.

JOHO Architecture | Herma Parking Building

The stainless louvers had been manufactured in the utmost volume in the factory and welded within the zinc-galvanized pipes. At once as this 935 forms of respectively different diamond-like pattern ended up cut with CNC with the loss rate minimized and welded on the units again with the site.

That is, the elevation pattern adjusted suited for the spacing change of structural frame, through this technique of rationalization the unity of design, manufacture of pattern, and reduction of construction period may just be made.

Disguise; unbearable various qualities
When the filled volume was depending around the weight of properties, the outer cover was designed under the subject matter of being light. Considering the construction cost the forms of supplies were minimal to 2~3 ones, specifically the external clad structural frame was manufactured with easily available zinc-galvanized angle pipes, the polycarbonate, the leading external clad materials may just be imported in the small price through negotiations with material businesses.

The pattern of opening part different at each vanishing point is variously open on each floor for the natural ventilation. That is, should the polycarbonate skin mutually projects the external and internal images, the opening part composed of stainless pattern externally and directly creates the image of building. The characteristics of parking lot program not requiring any insulation material enabled the elevation pattern to become additional freely composed.

Refraction of light, Difference of image
The polycarbonate panel composed of 5 plies of movie reveals itself with the reflection as a result of light cause of external light. Contrary to this, at evening it refracts the light sources outside through the internal lightings. According to the angle of vanishing point the outer cover changeably differs in its images reflecting the surrounding neon signs and night lightings, vehicular headlights.

That is, through the daytime it receives light on the outer cover and wraps the internal space, but at night it refracts and projects the internal part outside. In other words, there isn’t any fixed image here, its true dynamics infinitely changes.

Location: 1190, Bo jeong-dong, Kiheung-gu, Yong In, Gyong gi-Do, Korea
Architect: JOHO Architecture | JeongHoon Lee
Project type: Private Parking Building
Client: SunHee Kwak (R&J building)
Contractor: MX construction
Completion: May, 2010
Use: Parking Building (20% commercial part of GFA)
Site area: 853.7 sqm
Building area: 639.4 sqm
Gross Floor area: 2,554.29 sqm
Commercial area: 489.54 sqm (19.83% of GFA)
Parking area: 1979.09 sqm (80.17% of GFA)
Building to land ratio: 74.9% (<90%)
Floor area ratio: 289.16% (<1500%)
Photos: courtesy Sun Namgoong, Jeonghoon Lee
Award: 2010 Korea Young Architect Awards
given by Minister of Culture, Sports and Tourism. the government of Korea
(reason : “We felt that Junghoon Lee gave the most impressive presentation. Whether we agree with Lee’s architectural aesthetic or not, we all greatly appreciated his passionate work as he continues to run a one-man firm. An architect who constantly thinks about ways to improve architecture while dealing with Korea’s particular architectural issues, Lee solves problems in many different ways and then thinks again about the lessons learned from these problems, which is much more proof of an exemplary young architect’s attitude.” From the committee review by Hyung-min Pai)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *