Categories

Hillside Home Design by BAUEN Architecture Studio

Rather than trying to transcend vernacular architecture, BAUEN architecture studio has embraced its wisdom for two properties that sit down side-by-side in Luque, Paraguay. The properties are thoroughly modern, but utilize an ancient earth-sheltered lifestyle to figure in harmony with all the hot, humid tropical climate from areas.

From certain angles, the houses are almost totally undetectable behind hills, their curved roofs mimicking the grassy forms around them. BAUEN employed the earth which was displaced in constructing the homes to create artificial hills that embrace the modern structures, stabilizing the temp inside with all the thermal inertia of underground spaces. This technique reduces the dependence on energy-intensive air cooling.

Both homes function plenty of goblet both within the upper levels, and about the wall facing the yard, to load the interiors with light in spite from the subterranean design. Differing slightly from one residence towards the other, the aesthetics ring to head both ultramodern architecture and architectural typologies in the distant old.

“The ‘Culata Jovai’ or ‘House of Confronted Rooms’ is really an absolute bioclimatic solution belonging to certainly one of our traditional methods for living in harmony using the setting in Paraguay, and constitutes our put faitth on typology for any new reinterpretation as per new useful programs, desires of symbolic representation and new technologies, framed from a sustainable project,” say the architects.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *