Categories

Military Cemetery Bodruzal Design by Atrium

Atrium | Military Cemetery Bodru �al

The war burial soil is located on a current municipality cemetery inside the speedy proximity to a wooden articular church and that is listed while in the National cultural monuments computer registry as well as the UNESCO registry. The burial soil is made of 39 mass graves holding seven hundred bodies of soldiers with most crucial World War.

The terrain in the cemetery is steep. The burial ground is bordered through the cemetery and it is positioned around the highest space. The soil around the burial spot is settled. The burial ground is accessible through two entrances. As there isn’t any process of communication among the graves, they may be comparatively inaccessible to an “Architectural solution”. The proximity in the wooden church has strongly influenced the overall image in the proposed solution.

Atrium | Military Cemetery Bodru �al

The cross along while using the benches are made from wood, or that they are additional precise, wooden boards stacked on one another. A network between the church, nature along with the burial ground is formed. The unique terrain with the burial ground is levelled and mildly elevated which, with its square regularity and size, generates a dominant aircraft counting 39 evenly inserted gravestones as well since the cross along with the benches.

These kind concrete floor cubicles with carved wooden age-bands representing “a reduce forest”. The region is natural and thus will not compete with the natural environment caused by its covering and substance but preferably enhances it.

Atrium | Military Cemetery Bodru �al

Atrium | Military Cemetery Bodru �al

Atrium | Military Cemetery Bodru �al

The classic wooden cross – statue – negation in the cross is symbolically put within the edge about the memorial and it is formed by the system of 39 openings. These “lost” portions from an entire are then placed on the green portion in the memorial (gravestones).

A big hole where both pieces in the cross intersect dominates the cross and symbolizes the network between everything in the death as well as the dwelling. The bench is likewise an essential component to the composition. It is double sided and placed you might say which provides a view in the scenery and also the church below the burial ground. It also serves as the provider with the text.

Location: Bodruzal, Slovakia
Architect: Atrium
Project: 2004
Realization: 2007
Authors: Michal Burak
Co-operation: Dusan Burak, Peter Valach
Investor: Obec Bodruzal
Costs: 3000 EUR
Build-up area: 80 m²

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *