Categories

The Binh Thanh Residence Design by Vo Trong Nghia Architects and Sanuki + Nishizawa Architects

1 korean multi family home

The Binh Thanh Residence in Ho Chi Minh City, Vietnam, is the really image of duality. One of its facades faces a hectic, loud, dusty street whilst the other looks out more than a pretty vista like the Saigon zoo, a canal and plenty of greenery. Developed by Vo Trong Nghia Architects and Sanuki + Nishizawa Architects, The concrete house attributes a sophisticated functional checkerboard-type facade.

exterior stairs

A multi-generational household lives in the home: an older couple, their son and his wife, and the younger couple’s little one. Aside from the generational span within of the property, there is also a sense of duality in the structure itself. It is at once modern and conventional, all-natural and touched by the hands of people.

concrete facade

checkerboard concrete facade

exterior lit checkerboard facade

The home is composed of 3 floating volumes surrounded by checkerboard-design concrete blocks. The open blocks wrap all around the volumes, letting in lots of normal light and ventilation.

interior lit checkerboard facade

floating volumes

The volumes of the house are offset, shifted back and forth to enable for the highest volume of light exposure and the opportunity to grow terrace gardens on each and every degree.

spiral staircase

living area

Spiral stairs lead up from the ground level to the more personal places of the property. Semi-enclosed volumes tuck away the bedrooms, bathrooms and other private locations whilst the open spaces are meant to be shared family places.

bedrooms

open kitchen korean open space home

Present day and natural meet in the most stylish way possible here, putting standard Vietnamese ecological sensibilities straight next to modern features and materials.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *