Categories

Wairau Valley House Design by Parsonson Architects

wv_180113_06

Parsonson Architects created the Wairau Valley House in Rapaura, New Zealand.

Project account

The premises is located inside the Wairau Valley, ten phone cards from Blenheim and close towards the Wairau River due on the fact it snakes together the borders while in the northern hills, a patterned rural landscape of farms, orchards and vineyards.

The title-holders were keen for any residence that have a relationship on the land spatially and materially. They were excited about occupying the website by using a feeling of encampment, wherever different interlinked pavilions presented different areas of career and concealment or openness.

wv_180113_08

We housed the spaces beneath lower sloping gable varieties and seemed to blur limitations involving the land and building. Heavy linear concrete floor surfaces sense section on the land and so are helpful to define indoor and outdoor spaces.

The gable roofs float around these to offer shelter and also the comforts of dwelling. The landscape is cultivated; traces of orchard timber and vines recognise the land in typical patterns and your home responds while using strains of pergolas and blogposts completely ready for planting to integrate the home with all the land additionally even now.

The predominant components utilized in the popular spaces are concrete and Eucalyptus Saligna, which can be found in depth and crafted to articulate the kinds plainly and produce a warm, engaging and healthy feel.

To offer an economy to the development the east and west end gable forms use standard truss roofing design as well as the spaces are lined in gib board, whereas the leading spaces will be extra athletic and lofty where by the household spend most health of their time.

wv_180113_10

wv_180113_13

Architecture: Parsonson Architects

Photography: Paul McCredie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *