Categories

Adding Daylight Home Extension

Plotted on what was the moment an access road for its two neighbors, this ultra-narrow, party-wall-bound house had nowhere to search but up – specifically if it planned to escape the light-less confines of its original configuration.

Bringing natural daylight in towards area was a key goal and accomplishment in the supplement by Alma-nac in London, using an increased roof and strategic skylight angles to aid light filtration towards depths of this usally and narrow site.

A central lightwell, apparent in section and axonometric drawings, allows light in essentially the most recessed areas on the space – like a result, even first-floor-middle zones feel surprisingly wide open and roomy.

The narrow plan also means there aren’t any bump-outs designed for extra belongings: “A key consideration was safe-keeping space and every nook in the property can be utilized, from your bed-head with integrated storage, loft space covering the premium bedroom and compact bathroom layouts. The elongated kind in the leading bedroom initially floor level allowed for the creation to a dressing area area to ensure this bedroom space continues to be uncluttered of furniture.”

As towards the first abode: “The making was laid out over three surfaces with cramped bedrooms facing on to the noisy high street and little sash windows from the analysis and bathroom to the south facing back. At ground level the access lobby doubled up as being a dining room including a piecemeal existing back extension got restrained usage of the back garden over the kitchen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *