Categories

Chengdu Software Park Residence Design by Jiakun architects

Jiakun architects | Moca Chengdu

The surrounding places of Chengdu High-tech District Tianfu Software Park Communication Center are a Software Park or high-rise housing communities, the specific situation in the parts appears to get numerous characters: the density is quite high, key useful composition in the atmosphere becomes being homogeneous plus the environment is deficit of vitality and humanity.

Jiakun architects | Moca Chengdu

Jiakun architects | Moca Chengdu

The Communication Centre will certainly let fairly enough characters of green landscape, court court space, openness, high degree of participation and humanity so that you can offer this environment a spot for recreation, relaxation, entertainment, education along with other uses.

Jiakun architects | Moca Chengdu

Jiakun architects | Moca Chengdu

Jiakun architects | Moca Chengdu

“Landscape-lized method” results in being a basic design technique here, which sets the developing prostrating along the website . The design also takes fully advantage from the rooftop from the building, and sorts two inclining slopes which could let men and women to walk upwards towards the rooftop where a couple of of relatively smaller building herd would produces village-like complex.

Jiakun architects | Moca Chengdu

Jiakun architects | Moca Chengdu

This V-shaped inclining roofs set in the confronting placement besides emphasize the axis of the park and also form a tilted public criminal plaza, in conjunction with the meantime, the plaza is connecting village-like building complex on both equally sides of rooftops. In this type of an urban environment with high density, an entire complex generates an open public garden space and that is specifically confronting the metropolis and shared with the people.

Location: Chengdu, China
Designers: Jiakun architects | Liu Jiakun Wang Lun Luo Hong Fang Xianhao Luo Ming
Project name: Chengdu High-tech District Tianfu Software Park Communication Centre
Client: Chengdu Hi-tech Properties Limited
Designe period: 2007.5-2007.11
Construction period: 2007.12-2010.10
Contactor: Sichuan Fourth Construction and Engineering Company
Material: Stone, Glass, composite elements
Building website area: 42851 m2
Building footprint area: 8027 m2
Building area: 21396.6 m2
Landscape designers: Liu Jiakun Luo Ming Li Jing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *