Categories

Confignon House Design by LOCALARCHITECTURE

Confignon House by LOCALARCHITECTURE

Designed by Local Architecture and stationed in Confignon, Switzerland, this new dwelling occupies the totality inside constructible location on an elongated plot. Benefiting from your minor healthy degree with the orchard, your residence is created by 3 spaces which shift straight down the land. Each ‘unit’ is usually a size which varies in height and which unwraps sideways to the back garden on together sides.

Confignon House Rooms

The daylight place (dwelling space and kitchen) occupies the middle area, when the invitee area is positioned inside the upper degree in your house. The rooms in the small children are distributed in the reduce component to the size. Another room completes the ground-floor. Two power cores dissociate the primary living spaces, although a peripheral passageway cadenced by your adjustments of ranges connects them.

Structure and Windows

The structural concrete floor shell that makes sure security alongside the sound air pollution returning from your path bellow, expresses the uneven form ensuing on the height versions from the inside spaces. The significant windows strengthen the transparency on the developing although how the vertical rhythm and degree in the pinewood articles accentuate the in close proximity romantic relationship concerning every single inside space and its outdoor extension.

Project Details

Architects: LOCALARCHITECTURE
Location: Confignon, Switzerland
Partners In Charge: Manuel Bieler, Laurent Saurer, Antoine Robert Grandpierre
Area: 185 sqm
Year: 2012
Photographs: Mathieu Gafsou

Construction Management: Jerome Granchamp
Civil Engineering: ESM Ingenierie SA, Monthey
Site Area: 759

Confignon House Glass Wall

Confignon House Rooms

garden confignon house

Designer(s) / Architect (s) : Local Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *