Categories

Cove 6 House Design by Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

sa_220213_02

Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects have developed Cove 6, located in Knysna, South Africa. The owner’s quick was to develop a property inspired by its indigenous fynbos surroundings. The internet website types section of The Cove, a confidential estate in Knysna, and is particularly perched on an subjected cliff with spectacular views.

The managers sought a property with smooth indoor-out of doors residing for the summertime holiday retreats. The property was mandated to look at utmost advantages on the spectacular views and around landscape.

sa_220213_01

Great treatment can be used promoting the pure attributes in the website while using application of resources to flatter the organic design palette and textures on the website. Thus, the design incorporates a cohesive architectural character becoming airy, nevertheless firmly anchored in the landscape by way of heavy stone clad walls.

The creating matches easily on the natural contours in the orientation in the website. Cantilevered constructions like the combine and elevated timber decks where by granted to protrude past the building lines and demarcated destructive zone to allow for indigenous planting growing beneath.

sa_220213_10

The position in the website invited huge glazed regions and wide-ranging use of outdoor spaces, with every single point of home developing a personal terrace or patio. The open plan linear composition in the interior spaces lets views from every single room.

To reap the benefits on the sea and surrounding tennis course views and also to offer security with the intense Cape Coastal climate, the living spaces was designed with South West/North East orientations.

sa_220213_12

The orientation gives the business owners the choice of sheltered courtyards for the leeward edge in poor climate ailments or even the employment of in depth terraces for the windward side on sun-drenched and wind no cost days. The important to the present retreat is its simpleness regarding the relationship involving spaces. Its ground plan is structured, sparse and uncluttered.

sa_220213_13

sa_220213_14

Architects: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

Project Team: Stefan Antoni, Greg Truen & Johann lorrie der Merwe

Photographs: SAOTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *