Categories

Hageveld Estate Design by Hosper

Hosper | Hageveld Estate

Hosper drew up the metropolitan and landscape get better at strategy, a artwork and style to generate the land regarding the Hageveld estate as well as the (detailed) artwork inside ornamental pond inside the underground automobile and motorbike or truck park. The estate possessed recently been a seminary, and aspect can be found utilized to often be a secondary classes.

Although Hageveld nonetheless got allure, the vegetation proceeds for getting overlooked as well as the Voorhuis (the prominent section) was vacant. In 2002 the latest manager wished to convert the Voorhuis accurate right into a obstruct of (luxury) apartments. At once the Hageveld Atheneum College wished to extend the Achterhuis (back section).

Hosper | Hageveld Estate

The spatial pattern during the estate is dependant on some concentric shells, just about every and each and every with men and women character. The principal producing methods the core, which is certainly surrounded by your lushly-planted estate and, foreign the estate, farmland. The two external shells purpose being a (landscape) park.

Restoration belonging for the green character

The implementation from the learn plan resulted inside the refurbishment and betterment for that structure with the greenery and standard water system while within the complete Hageveld estate (140.000 m2). The green character with the estate may be elevated, especially throughout the primary building.

The buildings now remain ‘with their feet inside grass’ for as often as is feasible. Land around the west part in the estate was bought to get back the severely neglected planting. Trees were planted on this land. The circuit of walkways and views can be refurbished and expanded.

Hosper | Hageveld Estate

Hosper | Hageveld Estate

Living on the estate
A plan continues that they are drawn up for the Voorhuis for 60 apartments of different size. Two parking spaces necessary for each apartment would should be right beside the building. The singular solution that complied while using the functional and ethical requirements was the construction on the underground car park immediately before the Voorhuis.

Hosper | Hageveld Estate

A new ornamental-pond style
The quality of this representative aspect with the estate can be retained and enhanced by your construction from a sizable new ornamental pond which is ‘invisibly’ bisected with the entrance on the underground car park. The ornamental pond, using a water covering of 730 m � including a degree of 60 cm, carries a rim of COR-TEN steel. Light shafts in the ornamental pond let daylight on the underground car park.

Hosper | Hageveld Estate

Hosper | Hageveld Estate

The openings are blanketed with colored glass panels, each of that is people work of talent. At night-time the soft from the underground car park shining upwards with the panels leads to an exceptionally quite specific effect. In addition, the liveliness from the water is increased by your special fountains which have been switched on at intervals and produce small bubbles just previous the surface in the water.

Location: Heemstede, the Netherlands Designers: Hosper | Berrie truck Elderen, Marike Oudijk Partners: architecture: Stijlgroep , Braaksma & Roos architects, MYJ groep architects, HMADP architects
Glass art: Hermine truck der Does Client: Hopman Interheem Groep Area: 730 rectangular meters (pond), 14 hectares (estate) Date of completion: 2007 Photography: Pieter Kers Awards:
Finalist Dutch Design Awards 2008
Winner Arie Kepplerprijs 2009
Nomination Best Private Plots 2010
Included in the Yearbook La

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *