Categories

House FF Design by Hernandez Silva Arquitectos

Hernández Silva Arquitectos | House FF

The property or home is stationed using a gated online community in Zapopan, México. The principal access is accessible via a roundabout with an good old laurel. The undertaking was developed from the short length of time; however the construction lasted slightly lengthier than estimated.

The approved pattern wouldn’t put up with any changes since the owners bet on most important idea. The formal procedure aims to monitor straightforward and light-weight stuff that observed from your out of generally float with a wooden base. From within the bodies give the experiencing of currently getting free and unsupported.

Hernández Silva Arquitectos | House FF

Hernández Silva Arquitectos | House FF

The position for the areas is generated in a “T” volume, with just one particular elongated arm that is planted during the floor developing two ample voids, the best within the primary entry plus the 2nd about the indoors. The pedestrian entry consists of a lightweight floating cover upon wooden partitions that embrace the visitor, passing by a stairway escorted by gardens.

The car entrance is extremely subtle; the gate is usually blanketed in wood, disappearing from the view, thus achieving a smooth wall on which the 2nd amount with the home arises.

Hernández Silva Arquitectos | House FF

The residence incorporates a discreet entrance but because you go as a result of, different vanishing points and limits are incorporated and accompany guests to finish that has a clear and receptive area that unfolds in the direction of the back again grass and share. The living room is often a generous double-height space, associated towards entry with a mineral water surface area.

The sturdy exposed-concrete floor ladder generates an exceptionally effective sculptural volume visually. The kitchen is discrete, but is associated about the dining room on one part plus the help within the other; this space opens towards facet back garden visually through a floor to threshold window.

Hernández Silva Arquitectos | House FF

Hernández Silva Arquitectos | House FF

Hernández Silva Arquitectos | House FF

The dining room is spacious, open and distributes the social area, completely related towards terrace, among one with the most utilized areas in home because from the mild local weather just about the full year in Guadalajara. The pool is located in conjunction with the back of the property to gain sunlight, sheltered with a collection of bushes.

Hernández Silva Arquitectos | House FF

Hernández Silva Arquitectos | House FF

The corridor that bring about the rooms on the extremely first floor, directs the eye towards the interior garden according to a gallery consequence averting the views of encompassing residences to enhance level of comfort. We attempted to utilize a smallish availablility of components but generous to strengthen the concept. Wood and exposed concrete will be the predominant materials.

Hernández Silva Arquitectos | House FF

Despite as a project that fully utilizes the technical resources to accomplish very generous and open spaces it accomplishes the emotion of privacy.

Location: Zapopan, Mexico
Architect: Hernandez Silva Arquitectos | Arq. Jorge Luis Hernandez Silva
Team: Alejandro Aponte Gomez, Diana Quiroz Chavez, Roberto Pena, Leslie Chavez Sanchez, Andrea Assad Alvarez
Year: 2007-2012
Project area: 587m2.
Photos: Carlos Diaz Corona
Key materials: Casma, Dune, Hansgrohe, Geberit, Villeroy & Boch, Renzo, Padok, Lutron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *