Categories

Maison Gauthier Architecture Design by Bauzeit Architekten

bauzeit architekten | Maison Gauthier - Furetta

The challenge is articulated basing on two definitely basic spatial typologies. The 1st one, a compacted and absolute single-storied level, results the dwelling which unwraps against The Alps via huge window panels, therefore concentrating around a frame of beautiful views.

Consequently, the glazing locations for the complete level, framework the facade from a ample way. The panoramic window panels, fold on the inside so offering a particular terms for the ensemble, also being created the terrace-covered place and guarded on the sun.

The variation of enclosure among North and South facades, become two basic and obvious lectures, two faces: “behind” the avenue and “on the front” The Alps being a visible limit.

bauzeit architekten | Maison Gauthier - Furetta

bauzeit architekten | Maison Gauthier - Furetta

bauzeit architekten | Maison Gauthier - Furetta

The “courtyard” typology is positioned by way on the receptive terrace bordering on one facet while using the size with the dwelling, by signifies with the vertical wooden enclosure and with a “green wall”, which at once separate the dwelling in the course of the avenue. Finally, the garage, which at once protects the dwelling from your winds crossing the “Jura” from your East. This lets a prolonged use on the terrace during an extended phrase with the year or so.

bauzeit architekten | Maison Gauthier - Furetta

bauzeit architekten | Maison Gauthier - Furetta

The dwelling is buried on its North facet straight down the steep terrain. The volume of the cheaper soil ground retracts from the facade sections in the 1st flooring in about three sides, what with each other with steep normal ground, yields an result as though the dwelling was floating within the normal prairie.

bauzeit architekten | Maison Gauthier - Furetta

The inside is organized in four unique rooms, including soaked and comunal areas that happen to be identified by way of the way of thinking of wide open living area (free). Both the garden and internal rooms with their glazing facades open upon the valley.

Location: Canton Bern, Switzerland
Architect: bauzeit architekten | Roberto Pascual, Peter Bergmann, Yves Baumann
Project name: Maison Gauthier – Furetta
Project and work control: Roberto Pascual
Work coordination and website supervision: Patrick Burkhalter
Photography: Yves Andre
Date of project execution: 2007
Date of functions start: eighteen. September 2006
Date of runs end: 01. August 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *