Categories

Mossos d’Esquadra Police Headquarters Design by Jordi Farrando

Jordi Farrando | Mossos d'Esquadra Police Headquarters

From the exterior, the constructing is noticed as being a volume manufactured up of the ground-floor base with two upper surfaces while in the model from a parallelepiped. The block housing the techie services is made being an annexe towards primary volumes.

Where the building overlooks Avinguda Mancomunitats Comarcals, the upper parallelepiped projects beyond the ground floor, forming an eave that shelters the building’s entrance and making a space of move among the street as well as the internal.

Jordi Farrando | Mossos d'Esquadra Police Headquarters

Jordi Farrando | Mossos d'Esquadra Police Headquarters

Jordi Farrando | Mossos d'Esquadra Police Headquarters

Jordi Farrando | Mossos d'Esquadra Police Headquarters

The ground-floor base is dark-coloured quartzite. The upper volume carries a hard, massive end on three sides, whereas the west facade comprises a more generous, glazed airplane with all the inclusion of adjustable vertical slats to produce safety with the afternoon sun and like a security program.

Jordi Farrando | Mossos d'Esquadra Police Headquarters

Both the city implementation plus the components from the website would suggest a compact building that exploits the lengthwise geometry with the plot.

Location: Martorell, Spain
Project designer: Jordi Farrando
Photographer: Adria Goula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *