Categories

Point Dume Residence Design by Griffin Enright Architects

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

This home hold takes the normal pathways of household motion and manipulates them to weave the exterior landscape and internet internet site indoors your dwelling though enhancing natural airflow and views.

An awareness within the continuity of landscape, blood circulation, as well as the sequential movements by active space has bring about an exploration of ongoing spatial relationships by way of this home. Smooth, sinuous regions delineate zones of space even though maximizing the website’s topography, views, and circulation.

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

Volumes are differentiated via a slicing of areas and materials, emphasizing the horizontal whilst enabling a multiplicity of spatial illnesses to evolve with the interaction of those forms, areas and volumes.

These spatial intersections increase the greater static aspects with your house, whilst helping to stop lower edges in concerning inside and outside, allowing a much extra engaging partnership between the land and internal logics on the home.

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

On the top part of Point Dume in Malibu, the dwelling is accessed from beneath by the driveway, while a preexisting retaining wall bisects the site and strikes down the geometry inside the existing knoll. The geometric morphologies on the asset frame panoramic views in the marine, as these views tell the shifts in geometry that make the “S” size from the plan.

The sinuous sequence on the entry on the having lived space and landscape beyond echoes the shoreline below, making a vacillation among numerous viewpoints. Movement in home bends with the entry in direction of dwelling place and again in direction of the share.

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

Entry develops as a result of a space between the volumes in the storage spot plus the visitor bedroom on your home. One descends right into a narrow curving vertical hall below two clerestory windows that twists towards the wide open horizontal existing space arriving with a framed panoramic view in the ocean.

This liquid hallway becomes the nexus from the residence, wherever movements between the arrest and private areas with the home is aggregated and intertwined in the curved hallway space. The path from the house extends over the located area underneath an eco-resin, tailor made fabricated, lighting container and extends to an out of doors terrace that curves around on the lap pool alongside with a brand new view towards the Santa Monica coastline beyond.

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

Griffin Enright Architects | Point Dume Residence

The open living area has eleven-ankle ceilings where kitchen, dining and living areas use a loft like feel. The living area basically extends towards the exterior with two large sliding doors that make an starting towards the outside that’s eleven ankle by twenty-two foot.

An over-scaled process of horizontal louvers extends along this borders in the residence to deal with light, combine library shelving and turn into the railing system to the master bedroom terrace above. The master bedroom is shifted back equally to build a terrace and also to re-orient views of the coastline towards the city lights.

Location: Malibu, California, USA
Architects: Griffin Enright Architects
Architects In Charge: John Enright, Margaret Griffin
Area: 613 sqm
Year: 2010
Photographs: Benny Chan
Photos: Benny Chan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *