Categories

RL House Design by Studio Guilherme Torres

The condo of 145 m² was practically while on the final phase of finishing course of action when the youthful Brazilian architect satisfied the proprietors. The few was displeased while using environment arrangements plus the regular decoration, so that they gave the architect free of charge hand to reformulate every little thing.

The base to make the decoration was the fusion of polymer cement, minty and blue colorings and also the usage of an full wall covered in pinus, a fire wood which has basically no commercial worth in Brazil.

Studio Guilherme Torres | RL House

Studio Guilherme Torres | RL House

Another high position from the project was to expose the structural column suitable in the entrance door, composing a beautiful fixed with all the dinner party table.

An crucial level is: all with the primary portions including tables, sideboards and sofa are designed through the architect. The seller was by now an incredible admirer of Guilherme’s work, so during the full process she insisted on purchasing several pieces designed by your architect.

Studio Guilherme Torres | RL House

Studio Guilherme Torres | RL House

Studio Guilherme Torres | RL House

This partnership worked out so properly that she made a decision to wide open a firm simply to symbolize Guilherme Torres’s solutions in all Brazil and globe wide. Other design pieces that made a big difference were the Shadowy chaise, Moroso, Guilherme decided to make use of within the apartment, because it’s originally an outdoor part. The rugs and wooden chair with steel legs are from Diesel plus the dinner table chairs are from Driade.

Studio Guilherme Torres | RL House

Studio Guilherme Torres | RL House

The element of art beside Shadowy chaise is by Joao Machado plus the a above the sideboard is by Eliane Prolik. In the master bedroom, the decoration is absolutely the opposite for the explosion of colors of the living room. Black and white used on furniture, mattress linens and in many cases the frames.

Above the headboard, an art piece of Joao Machado and bed linen of Ari Beraldin. The kitchen received furniture in black lacquer, countertops in Corian and Smeg home appliances. The Living room walls, gives continuity towards the kitchen, given that there aren’t any doors dividing the spaces.

Location: Curitiba, Brazil
Architects: Studio Guilherme Torres
Project name: RL House
Year: 2011
Area: 145 m²
Photography: Denilson Machado (MCA Estudio)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *