Categories

Santa Monica Canyon Residence Design by Griffin Enright Architects

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

This dwelling is nestled right into a down-sloping hillside property in very little Santa Monica Canyon. A route descends into and impromptu, landscaped amphitheater along a path that bends, providing increased opinion views. A longer skylight picks up the geometry from the path since it winds in the residing space illuminating the livings spaces with indirect light.

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Although the dwelling contains open loft like spaces, distinction on the list of inner areas of kitchen, existing and eating is improved with the geometry on the meandering skylight, which also visually connects the the front and back door of your residence.

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

The high threshold is formed since the skylight moves with your house hold providing graphic connections linking both new courtyards created with the residence.

Location: Santa Monica, USA
Architect: Griffin Enright Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *