Categories

School in Warendorf Design by m.schneider a.hillebrandt architektur

m.schneider a.hillebrandt architektur | School in Warendorf

A meandering band of white concrete floor, which inbound links old and new houses and also the outdoor facilities, just isn’t only sensible but creates a feeling of identity and design coherence. This sinuous ribbon is both a structuring and space making element.

It forms the fresh principal entrance with an unprejudiced and generous flourish before turning on the roof from your new building and bordering the sports ground on the south-west. It finally moves on for several roof from the freshly added gymnasium.

m.schneider a.hillebrandt architektur | School in Warendorf

m.schneider a.hillebrandt architektur | School in Warendorf

The band creates poetic, “inviolable” open spaces resulting from its detachment from your crucial useful rooms. The calm dappling from the sun’s reflections give a contrast towards lively, busy children’s area.

Unlike the dark, old structure, the brand new building is characterized because on the transparence in the brand new hall with its a lot of windows, which offer vistas from the schoolyard on the street. The new part complements slightly a lot more introverted existing structure and generates an atmospheric counterpoint.

m.schneider a.hillebrandt architektur | School in Warendorf

m.schneider a.hillebrandt architektur | School in Warendorf

m.schneider a.hillebrandt architektur | School in Warendorf

The interior cladding manufactured out of light colored, huge format panels is fitted get rid of and integrates the building’s technical installations and lighting. This makes it possible for the meandering concrete band for being accentuated being a purely architectural element. The class rooms are geared up with: durable, authentic materials for example smoked oak parquet, wool sensed pin boards to the acoustics and built in furniture.

m.schneider a.hillebrandt architektur | School in Warendorf

The room-high windows open outwards. A striking deep louvred curtain in white aluminium made from ALUCOBOND ® tray panels provides the south-facing glazing with useful shade. They also make an important contribution for the appearance of the facade around its urban surroundings.

Location: Warendorf, Germany
Architect: m.schneider a.hillebrandt architektur
Project name: Extension of your school in Warendorf
Fabricator: Athens GmbH, Hoevelhof Germany
Year of construction: 2010
Product: ALUCOBOND ® plus, Cream 102
Photos: Christian Richters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *