Categories

SH House Extension Design by BaksvanWengerden Architecten

modern-house-extension-sh

In North Holland there’s a triangular brick house that’s been extended right into a fresh spatial get… A delicate border was conceived involving two different bodies: a modern, single-story concrete floor extension is currently connected towards the rear of your 1930s residence offering a entire ground section of 210sqm.

The ancient brickwork is currently reinforced from the profile of an silent new material: exposed concrete. In order to healthy harmoniously around the pitched roofing using the active volume, this exquisite house extension presents a special facade design that is certainly slightly more tapered on one particular aspect to attain an asymmetric shape.

Let’s explore the interior of this renovate Dutch single-family house: an receptive ground floor plan offers a generous space to inhabit that’s correctly integrated which includes a high quality eco-friendly garden. After transferring the front door, a smaller corridor invites us to decide on among the many following options: kitchen and eating area, living area which has a suspend fireplace or possibly a staircase that results in the upper floors.

The ingenious absence of partition walls contributes to your wide interaction between each in the social spaces along with the surrounding garden…a perfect invites for many household quality time, don’t you acknowledge?

modern-house-extension-sh2

A wooden staircase is cleverly positioned along at the meeting place with the ground floor plan and causes both upper floors reserved for personal areas. Internal atmospheres respond to somewhat of a quiet color palette: white painted ceilings and walls contrast with the smooth concrete pavements. The large sliding glass doors in the concrete extension constantly remind all in the inhabitants of the daily comfort emanated through the modest green garden of SH House…

modern-house-extension-sh1

modern-house-extension-sh3

modern-house-extension-sh4

modern-house-extension-plan-sh

Architects: BaksvanWengerden Architecten

Photography: Yvonne Brandwijk and Kaj van Geel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *