Categories

Student Housing 912 Design by H ARQUITECTES+ dataAE

H ARQUITECTES+ dataAE | student housing 912

The new dwelling house hold for university students is located in a similar prevent for the reason that Valles Architecture School. The undertaking proposed intends to hold its stabilize one on the existing buildings, outside areas and also the popular dwelling house, that’s formed from two parallel to street chunks layed out over two surfaces and separated which has a middle atrium.

For it’s really a dwelling house for architecture students, we certainly have provide you with a program that permits intense connections one with the participants both equally individual and group level, owing towards interior flexibility from the apartments and also the possibility use with the atrium for being an event room or place.

The project banking institutions on industrialized construction through the use of only one housing module type made from preformed concrete with out partition walls. Each unit has just the necessary fixed elements, simplifying finishing and installations. Most with the components are installed and assembled by dry-build methods so every module and its finishing might be dismantled and reused or tremendously recyclable.

H ARQUITECTES+ dataAE | student housing 912

H ARQUITECTES+ dataAE | student housing 912

H ARQUITECTES+ dataAE | student housing 912

The building is layed out over two floors as a way to make the most of the existing topography generating obtainable entrances with no need of using elevators so to relieve a 50 per-cent of square meters in corridors and stairs. The central atrium is blanketed as a way to build an intermediate bioclimatic space that makes raise the energy efficacy of the building and, heading towards same time, economizes the building enclosure.

H ARQUITECTES+ dataAE | student housing 912

H ARQUITECTES+ dataAE | student housing 912

The cycle of life analysis demonstrates that this project saves as long as 50 % the energy associated to construction products including a 70 percent the energy demand in respect to standard buildings as outlined by CTE regulations.

Location: Sant Cugat del Vall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *