Categories

Villa F Design by Hornung And Jacobi Architecture

Hornung And Jacobi Architecture | Villa F

The web page while using the trip property in Rhodes/Greece but possess characteristics and outstanding qualities, which we only attempted to style with this design. The site is located three meters above a coastal road, that is bordered by the natural stonewall that continues to be similarly continued for our suggestion.

On the one palm the continuation within the observed wall generates a superior amount of privacy, while around the opposite hand it relates on the given situation in such a area, which we were tempted to preserve equally as much seeing that it can be.

Hornung And Jacobi Architecture | Villa F

Hornung And Jacobi Architecture | Villa F

The holiday home was designed to get one or two. They wished another area for guests, which we mostly embedded inside given topography by integrating the shady tree population and without generating an equally visible volume. At very first sight the typology with the creating seems being strange compared with the context.

However this first impression shall be refuted as a result of the choreography on the building, that is precisely orientated with the context. While in a specialized point of see the building relates for the found eroded rocks and also the washed away shoreline, the entrance was generated by an interruption while while within the continuous natural stonewall, which leads one initially „under“ the website. Skylights show the path around the leading living area.

The generated twist focuses our sight towards the ocean, whereas the surrounding walls only serve as being a frame in the context. Thus a spatial division on the different functions was avoided where possible, along having a differentiation of interior- and exterior spaces. Most important was to prevent a limitation in the magnificent view.

Hornung And Jacobi Architecture | Villa F

Hornung And Jacobi Architecture | Villa F

The challenge in such a design lies in construction and also the involved climate technology. The construction in the building above ground is projected like a prefabricated timber structure finished with a white plaster, including the roofing. Because all surfaces are inclined plus the temperature in this area would not go below zero degrees, this finishing is doubtlessly possible, that’s proofed since many years in traditional old buildings close compared to that site.

The light construction was chosen due towards the best way it’ll likely be applied and climatic circumstances. As the holiday home are going to be mainly employed for spontaneous short-term visits, a quick cool lower is necessary. Thus very long time periods of cooling down and saving, as it occurs with substantial construction, isn’t helpful in this case.

Hornung And Jacobi Architecture | Villa F

Hornung And Jacobi Architecture | Villa F

Through a mechanically controlled opening in the roof a well-known chimney result shall be activated, which gets under way heading towards massive base plate in the storage area from where integrated cable tv ducts lead cooled oxygen over the building. An additional cooling effect will probably be provided with the evaporation in the pool.

The triangle-shaped photovoltaic on the roof provides the building with energy and enables a self-sufficient living. Areas, which can be kept spatially open will profit from cantilevers, which keep these places shaded.

Location: Rhodes, Greece Architects: Hornung And Jacobi Architecture
Project name: Villa F
Project team: Peter Thomas Hornung & Elsa Katharina Jacobi, Jan Escher
Year: 2011-undisclosed
Type: Residential
Size: 220qm
Visualisations: bloomimages Images: courtesy Hornung and Jacobi Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *